contact

Find us on:

also linked in:

Seaside Clubhouse

next project > Logo R+D mybuilder houzz_logo local-surveyors-direct CIAT_logo

The new design demolishes a large portion of the building interiors and facades but retains the majority of the roofs and structural elements of the existing construction. The new design integrates the resulting spaces into a single contemporary construction that responds both to the needs of the Client and reconnects with the views and the landscape.

 

During the initial phases of the project, Research + Design identified a number of design opportiunities.  

. Two extensions were developed at that incorporate a new entrance/ reception and shop to the front of the building and a new stage, extended kitchen, laundry and wc facilities to the rear of the property.

. The buildings connection to its surroundings -  the terrace, the landscape and the sea view was enhanced. Places in the building relate directly to places in the terrace and beyond to the views.

. Natural materials were chosen that related to the holiday and beach atmosphere of the clubhouse. Cast glass is utilized in light boxes that exploit existing ceiling recesses and lend a natural light and quality to the spaces below. Cedar and galvanized steel fixtures are carried through from the outside to the inside of the building.

 

 

< back to overview