contact

Find us on:

also linked in:

Design ideas for a contempoary family home on a steeply sloping site in Cornwall with stunning coastal views. Design to incorporate views, the landscape, and indoor pool.

 

It's all focused on the hill and the entrance. From the entrance, the landscape moves under the house and visitors can see and feel the whole hill. There is a visual connection from the entrance , through the house to the upper garden.The main living space is an extension of the plateau that occurs at the top of the hill. The orientation and volume of the swimming pool connects with the horizon and the river below.

 

The masonry/concrete structure is used creatively to provide  a trombe wall to assist heating the home. A system of adjustible and removable louvers to aid ventilation and cooling were explored.  

 

Hillside House

next project > Logo R+D mybuilder houzz_logo local-surveyors-direct CIAT_logo < back to overview